+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

De videopitchtraining

Op 14 mei hebben we de Bliqsem Pitchtraining in een ander jasje gestoken. In opdracht van Appli hebben we een speciale videopitchtraining gegeven aan een groep studenten van Hogeschool van Rotterdam. Dankzij Appli, hebben de studenten een innovatieve en inspirerende videopitch, waarmee zij hopelijk als de Bliqsem een stageplek te pakken weten te krijgen!

Appli videopitch

Stageplek? Appli!

Appli is dé nieuwe en innovatieve stage app voor zowel studenten als bedrijven. Het is een digitale ontmoetingsplek voor beide partijen om te ontmoeten en te verbinden op het gebied van stages. Appli maakt het door middel van deze digitale omgeving niet alleen makkelijker, maar ook sneller en effectiever voor zowel studenten als bedrijven! Dankzij Appli wordt het vinden van een stage of het invullen van een stageplek een fluitje van een cent!

Bliqsem appli stage

 

De videopitchtraining

Het doel van de videopitchtraining was om de groep studenten te leren hoe zij zichzelf krachtig en aansprekend kunnen presenteren voor een potentiële stageplek; door middel van een video. Met deze video hopen we dat studenten zich gemakkelijker kunnen onderscheiden van de massa.

Speciaal voor deze dag is samen met Appli gekeken naar de essentie van een videopitch. Wat zorgt ervoor dat bedrijven overtuigd raken van de kwaliteiten van de student?

De inhoud van een videopitch

Een goede videopitch om een potentiële werkgever te overtuigen bevat zes stappen. Een pitch begint altijd met een opening. Na de opening komt de vraag, waarin je vertelt wat voor een stage je zoekt, of wat je nodig hebt. Vervolgens, is het tijd om jezelf voor te stellen waarmee je de potentiële werkgever een goed beeld van jezelf geeft. Bij de volgende stap vertel je een zo recent mogelijk succesverhaal, waarmee je de kijker inspireert. Uit het succesverhaal komt vaak ook een talent naar voren. Benoem dit talent en laat het vooral zien! Tot slot is een pakkende afsluiting belangrijk. Probeer ervoor te zorgen dat de kijker jou niet vergeet.

Het was enorm inspirerend om de pitchtraining in een andere vorm te gieten. Daarnaast was het mooi om te zien hoe studenten aan de slag zijn gegaan met hun videopitch!