+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Op 22 December vond de 9e editie van Fontys Best Business plaats. Dit jaar hebben 100 studenten hebben hieraan deelgenomen. Fontys Best Business is een jaarlijks evenement waarbij eerstejaars Fontysstudenten hun businessplan pitchen voor een deskundige jury van bankiers, accountants, ondernemers, docenten en studenten.

“Het blijft bijzonder hoe talentvol deze eerstejaarsstudenten zijn. Zo zijn ze pas net begonnen aan de opleiding en staan als volleerde ondernemers te pitchen voor de strenge jury. Leuk en ook erg inspirerend om te zien!” Aldus Ralf Fleuren van Bliqsem.

Tijdens Fontys Best Business maken propedeuse studenten van de opleidingen Commerciële Economie en Small Business & Retail Management en Fontys Hogeschool Marketing en Management, in groepen een businessplan voor een bekend merk naar keuze. Tijdens het traject doen ze onderzoek, ontwikkelen een product of dienst en denken daarbij een marketing- en financieel plan uit. Op het slotevenement presenteren ze in een ‘Dragons Den’ setting hun plan en beantwoorden verder zo goed mogelijk de doortastende vragen van de vakjury. Van de twintig groepen zijn er drie prijswinnaars én een winnaar van de Bliqsemlunch.

Bliqsemprijs

Naast deelname in de jury, heeft Ralf Fleuren van Bliqsem een jaarlijkse prijs voor de groep studenten die tijdens Fontys Best Business een bijzondere prestatie laat zien, maar niet tot de finale groepen behoort. Deze lunch heeft uiteindelijk ook plaatsgevonden waarbij de studenten aangaven dit erg inspirerend te vinden. Dit jaar was het de groep Shoewall die met hun innovatieve concept de aandacht van de jury wist te trekken. Shoewall is een handige service voor dames die tijdens een avond stappen hun hoge hakken even willen omruilen voor wat gemakkelijker schoeisel. De gewonnen prijs is een Bliqsemlunch!

Allereerst, op de derde plaats, eindigde Team AirBnB. Zij bedachten UniPlace, een flexibele oplossing voor leegstaande winkelpanden.

De tweede plaats was voor TicketsOnAir een ticket-swap service voor vliegtickets.

De eerste prijs ging naar Team Friesland/Campina. Zij bedachten MIXX een machine waarin je snel en gemakkelijk een gezonde zuivelmaaltijd mixt met granen en vers fruit.

Verder was het opvallend dat vele ideeën dit jaar, diensten betroffen. Er zit een duidelijke focus op het leveren van service en veel minder op het maken van producten.