+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Vrijdag 15 september verzorgde Ralf Fleuren van Bliqsem een designworkshop voor leerlingen van het Strabrecht College die een excellentieprogramma volgen. De workshop was een vervolg op een traject georganiseerd door Rabobank Dommelstreek waarin de leerlingen een periode aan de slag gingen voor ondernemers uit het netwerk van Rabobank Dommelstreek. Community banker Frank van der Zanden was kartrekker van dit project en legde een link met Bliqsem om samen de leerlingen ondernemende en creatieve skills bij te brengen.

Bliqsem verzorgde eerder al een bliqsemsessie waarin de leerlingen idee├źn genereerden op probleemstellingen die de ondernemers hadden ingebracht. Tijdens de presentaties van die uitwerkingen werd duidelijk dat behoefte was om te leren ontwerpen voor social media. Daarom stond tijdens de workshop het ontwerpen van visuals voor Instagram centraal. Beide opdrachtgevers hadden een probleemstelling hiervoor ingebracht en onder begeleiding van Ralf Fleuren gingen de leerlingen enkele uren aan de slag om designs te maken.

Uiteindelijk leerden ze in heel korte tijd om mooie, aantrekkelijke visuals te maken voor social media. De opdrachtgevers waren duidelijk tevreden met de creatieve inbreng van de leerlingen.

Bekijk een selectie van de designs hieronder.