Ervaringen sessies

“Een Bliqsem sessie is een fijne manier om snel en in groepsverband van brainstorm tot een concrete aanpak te komen.”

Fancy van de Vorst

Policy Advisor, Gemeente Eindhoven

“Een samenwerkende creatieve vorm van discussiëren, prioriteren en vooral doelen en acties benoemen.”

Marilyn Bailey

Projectleider, Gemeente Eindhoven

“De Bliqsemsessies die ik met Ralf gedaan heb, als mede-organisator en als deelnemer voor andere organisaties, zijn stuk voor stuk inspirerend en zinvol geweest. Ralf praat het geheel makkelijk aan elkaar en dwingt je tot concretisering. Het is een waardevolle aanvulling op je eigen creatieve proces, een nieuw inzicht, idee of product is bliksemsnel gevonden!”

Kris de Prins

Managing Director, Holland Expat Center South

“Na een ietwat aarzelende start, zijn we vervolgens als groep toch echt als de bliksem gegaan. Persoonlijk denk ik dat door Bliqsem een specifieke mix van personen is samengesteld voor deze sessie, waardoor we elkaar niet alleen aanvulden, maar ook versterkten. Uiteindelijk resulteerde dit in 5 mogelijke nieuwe startups voor Lumens Groep Eindhoven. Een uitstekende methode van in-en out ontdekken waar je kracht en kansen liggen als organisatie.”

Edwin van Enck

Marketeer, Rabobank Eindhoven-Veldhoven

“Een sessie met fijne sfeer waarin je door anderen komt tot realiseerbare oplossingen voor een vraagstelling voor de korte en langere termijn. Oplossingen waar je direct mee verder kunt.”

Régine van Lieshout

Unitmanager, Lumens Groep

“Enthousiasmerend gebracht, met inspirerende praktijkvoorbeelden in een prettige omgeving, en veel interactie met de deelnemers”

Mia van Rijsewijk

Consultant Onderwijs en Media, Fontys Hogescholen

“Als door de bliqsem getroffen, dat is mijn eerste gedachte aan de sessie die ik heb mogen meemaken bij Ralf. Verdieping, uitdagend en confronterend bezig zijn met elkaar om te komen tot unieke nieuwe inzichten. Na te gast te zijn geweest bij een sessie, bliqsem ingehuurd voor de organisatie waar ik werk.”

Sergej Koopmans Moleveld

Programmamanager Onderzoek & Innovatie, Parnassia

“De geplande Bliqsem sessie was uitermate plezierig met een actieve deelname van de deelnemers en een verrassend alerte bijdrage van de Ralf.”

Jerôme Bremmers

Teamleider, Mytylschool Eindhoven

 “Wat ik vooral mooi vond is dat de deelnemers zelf (meer) betekenis hebben kunnen geven aan de bijeenkomst. Er was weliswaar een programma maar je stelde de deelnemers centraal; gaf ruimte voor eigen inbreng. Dat heeft m.i. erg bijgedragen aan de positieve sfeer en energie die ontstond. Ook jouw oog/oor voor de menselijke ‘details’ hebben hierin een rol gespeeld (muziekje, M&M’s, ruimte, deelnemers bij naam noemen).”

Erik Oomen

Adviseur Onderwijs en Media, Fontys Hogescholen

 “No-nonsense en to-the-point, samen werken naar een oplossing! Creatief en verfrissend, anders dan anders.”

Jurgen Wilms

Ondernemer Hypotheken en verzekeringen, ANGU Holding B.V.

“Schuldhulpverlening vraagt, door de komst van wijkteams, een nieuwe aanpak als het gaat om vermarkten van de dienst schuldhulpverlening. Bliqsem heeft, door het bij elkaar brengen van mensen die ons voorzien hebben van inspiratie, kennis en kunde, een grote bijdrage geleverd aan dit innovatieve proces.”

Marjolein Schmitz

Schuldhulpverlening en innovatie, Lumens groep

Ervaringen van ondernemers

“Het was een leerzame sessie waarbij ik het leuk vindt dat wild vreemde mensen met je mee willen denken over je doelen of vragen.”

Beorn Thijssen

Ondernemer / videomaker, Bala Media

“Tijdens de bliqsemsessie is het een goed gevoel om anderen te kunnen helpen met hun problemen. Iedereen heeft zijn eigen inbreng en ervaring.  Je eigen vraag goed verwoorden is het begin. En soms ligt de oplossing ook daarin het goed verwoorden van wat je wil bereiken en het aan velen vertellen. Je weet maar nooit wie uiteindelijk de oplossing zal bieden of dat ene juiste contact heeft.

Ralf fleuren geeft om een goede manier richting aan de sessie en bewaakt de klok. De snelheid van de sessie is ook zijn kracht. Je laat het vinden van exacte oplossingen even los en kunt vrijer denken. Door de sessie concreet af te sluiten met een voornemen, een richting kun je meteen na de sessie aan de slag.

Ik heb zeer genoten van de sessie en zal zeker aan deze punten werken.”.

Karin Valckx

Interieurontwerper / productontwerper, KAVA Design

“Een heel nuttige bijeenkomst in een inspirerend gebouw! In een prettig tempo worden praktische ondernemers- ideeën uitgewisseld. Voor je het weet, slaat het uurwerk op het Klokgebouw 5 x, het teken dat de sessie haar naam ‘Bliqsem’ eer aan gedaan heeft… Een aanrader voor elke ondernemer”.

Johàn Blaazer

Dagvoorzitter en Debatleider, Sic Transit

“Ralf Fleuren die mij bij binnenkomst zeer hartelijk ontving, leidde de Bliqsemsessie zeer gestructureerd. Hij was in staat om iedereen van de relatief kleine groep te enthousiasmeren en aan het denken te zetten. Daarnaast was hij zeer doortastend en kon de dieper liggende essentie van de vragen/problemen duidelijk naar boven halen. Doordat het een kleine groep was, voelde het heel ontspannen en informeel. Er werd veel aandacht besteed aan ieders probleem. In mijn geval kreeg ik veel tips van de mededeelnemers vanuit een onverwachte invalshoek. Alles bij elkaar was het zeer verhelderend en heeft het me zeker dichter bij de oplossing gebracht!”

Jörgen Fleskens

Ondernemer, Suitbase

“de bliqsemsessie was vooral een erg leuke dag. Om mede ondernemers te horen en gehoord te worden door hen is fijn. Het is verrassend wat je voor ze doen kan, ook al ben je er zelf ook met een hulpvraag. Wat je ziet gebeuren bij de andere ondernemers is soms vergelijkbaar met waar je zelf  mee zit. Dus het is soms ook alsof je jezelf even van een afstandje kunt bekijken. “o ja, dat heb ik ook”

Arjan van Eeden

Ondernemer, Made by Van Eeden

“Geweldig om zo in een korte tijd ervaring te delen en zelf nieuwe inzichten te krijgen. Heel leuk om in een sessie samen te werken!”

Bas Dirkson

Ondernemer, Lavoisier B.V.

“Na een bliqsemsessie ga je niet alleen naar huis met verfrissende antwoorden op jouw ondernemersvraag, je krijgt ook een flinke dosis aan inspiratie en kennis mee van andere ondernemers waar je echt mee vooruit kunt!”

Kelly Oosten

Communicatie ondernemer, KO Design

“Een leuke bliqsem sessie die erg interactief was en naast interessante leuke ondernemers ook nieuwe inzichten opleverden waarmee ik daadwerkelijk iets kan.”

Albert Kapteijns

Ondernemer, Kapteijns & Partners

“Bij een “gezonde” ondernemer bruist het altijd van de ideeën, maar deze zijn niet altijd gelijk uitvoerbaar! Soms gaan ze nog even op de plank om op een later tijd stip weer op gepoetst te worden. Ik vond het een zeer leerzame dag bij jouw in de studio, natuurlijk om verschillende mensen (karakters) bij elkaar te zetten en die onder begeleiding laten sparren is altijd spannend.”

Henry Cremers

Horeca ondernemer, Crème de la Crème in Veldhoven

“De Bliqsemsessie was zeer nuttig en gaf door de leuke en goede brainstorm een aantal bruikbare ideeen die in mijn onderneming zullen worden uitgevoerd. Ik raad het andere ondernemers aan om deze workshop te volgen!”

Philip van Gils

Ondernemer, Lijuco

“De Bliqsem-sessie o.l.v. Ralf is een frisse, effectieve, verrassende, relaxte en vooral veilige workshop om binnen één dagdeel verrijkt te worden met ideeen, mogelijkheden, kansen, denkrichtingen, inzichten en werkwijzen om je eigen activiteit of business stappen verder te brengen. Bovendien ontmoet je een aantal nieuwe, gelijkgestemde professionals die ook verder voorwaarts willen. Samengevat; van “food 4 thought to fuel 4 action”

Joop Gerards

Ondernemer, Klantenkoning

“De workshop werd vloeiend geleid door Ralf. Ongelooflijk hoeveel inspiratie een sessie in zo’n korte tijd oplevert!”

Gerard de Nooij

Ondernemer, Ongehinderd

“Tijdens de bliqsemsessie heb ik veel geleerd over persoonlijkheid binnen ondernemerschap, zowel van mezelf als van anderen.”

Fiona van de Geijn

Ondernemer, De Factorij

“Je visie over je bedrijf of product wordt tegen het licht gehouden want je medeondernemers stellen zich op als meedenkende klant, de Bliqsemse werkwijze zorgt voor structuur en verbindingen waar je nog niet aan dacht. Deze combi geeft je waardevolle handvatten voor je business… Good job!!!”

Patrick van der Meer

Ondernemer, Circl Informatiebeveiliging

“De bliqsemsessie maakte voor mij nogmaals duidelijk, dat bewust vragen blijven stellen essentieel is. De sessie zetten aan tot zelfreflectie en gaf mij een goede opstap om zelf verder te denken. De foto van het brainstorm board is een goed handvat vanwaaruit ik verder zelf weer aan de slag kan. Ik vond het zeer waardevol om in zo’n korte tijd zoveel verschillende perspectieven op mijn vraagstuk te krijgen!”

Gilles van Leeuwen

Filmmaker, Gilles van Leeuwen

“Ontzettend leuk om te ervaren hoe anderen je met plezier willen helpen. En het geeft veel voldoening om met jouw ideeen voor de ander iets te kunnen betekenen. Je wordt er gewoon erg blij van! Nieuwe energie en ideeen nodig? Get enlightened… en doe een bliksemsessie.!”

Patricia Vernooij

Interieur ontwerper / product ontwerper, Idea Concept Design

“Erg leuk concept om mensen uit hun ‘comfort-zone’ te halen terwijl ze geheel in hun waarde blijven. Anderen, met een compleet ander referentiekader denken out off the box mee met jouw ‘uitdaging’. Het maakt je scherper, biedt nieuwe opties en mogelijkheden in een zeer korte tijd!”

Paul Kruijssen

Merk- & Identiteitbouwer, P Projects

“Erg fijn om met anderen die een frisse blik hebben op jou en je onderneming achter te komen welke stappen je nu het beste kunt zetten. En energie te krijgen in de richting die je op wilt. Erg krachtige en verhelderende middag!”

Ellis Jacobs

Ondernemer, Hustra

“Open deuren worden als de gesmeerde bliqsem ingetrapt waardoor ik nu meer gefocust aan de slag kan!”

Wilma Schrijen

Ondernemer, Leeflab

“Fantastisch, door intensief brainstormen met onbekenden zo’n explosie aan ideeën! “

Nicole Janssen

Ondernemer, Two Do

„Het gaat naar de kern van je vraag en geeft daar een oplossing voor. Plus de vragen van de andere ondernemers geven je ook weer inzichten in je eigen bedrijf en vragen waar je je niet van bewust was”

Detlef La Grand

Ondernemer, VRmaster

“Grappig en interessant om te zien dat werkelijk iedere deelnemer baat heeft bij deze methode, en blij en geïnspireerd de deur uitgaat. Iedereen krijgt stof tot nadenken. De sessies zijn kort en krachtig. Iedereen krijgt in 2-3 uur genoeg stof tot nadenken. Bovendien zijn de Blqsemsessies van Ralf  leuk en inspirerend”

Sander van Lankveld

Ondernemer, On the Level Communicatie

“Het was een cadeau om in een korte tijd van (voor mij onbekende mensen) te horen dat ze mijn innovatieve dienstverlening zien als een bevrijding en als een vertaling van iemands gevoel: een voice of intuition!”

Françoise Vermunt

Ondernemer, PIB My Job

“Achteraf was het antwoord heel simpel, maar ik had wel de andere ondernemers nodig om mij dat perspectief aan te reiken.”

Daphne d'Achard

Creatief ondernemer, Daphne d’Achard Creative Concept & Art Direction

“Een intensieve en sfeervolle sessie met genoeg verfrissende ideeën om de komende jaren uit te kunnen werken. De uitwisseling van kennis en energie met andere ondernemers maakt dat het proces me ook persoonlijk raakte en ik een paar waardevolle nieuwe relaties aan mijn netwerk kan toevoegen”.

Remko Leeuw

Artistiek Ondernemer, Atelierworkshop

“Met de Bliqsemsessie van Ralf Fleuren heb je binnen no-time helder wat het antwoord van een bepaald vraagstuk is. Niet eerst weken, maanden of zelfs jaren piekeren over mogelijke antwoorden, maar direct resultaat waarmee je naderhand ook echt mee aan de slag kunt.”

Gerben Stiphout

Ondernemer, Danzoo Internetbureau

“Tijdens de Bliqsemsessie heb ik met hulp van anderen snel en meer concreet koers kunnen bepalen in het uitstippelen van mijn reis”

Marilyn Bailey

Ondernemer

“Met mede-ondernemers een zakelijk probleem benaderen, vanuit verschillende perspectieven, is niet alleen erg leerzaam en inspiratievol, het is vooral ook erg leuk. Op mijn probleem kreeg ik rationele, maar juist ook erg creatieve input. Je hebt er echt wat aan.”

Linda van de Ven

Communicatie ondernemer, LinDialoog

“Een Bliqsemsessie maakt gebruik van de intermenselijke kracht, dat zet deuren open die voorheen gesloten bleven en dat werkt!”

Chantalle Weemaes

Ondernemer, Top State / Vitae Versa