+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Op 2 maart heeft Bliqsem voor deelnemers van ‘DeBroekriem’ een Bliqsem pitchtraining georganiseerd. Tijdens deze training werd aandacht besteed aan het voorbereiden en leren van een pitch voor werkzoekende.

DeBroekriem is een vrijwilligersorganisatie die evenementen organiseert om daarmee werkzoekende te inspireren en te activeren. Dankzij deze sessies en trainingen draagt ‘DeBroekriem’ bij aan de sollicitatievaardigheden en het netwerk van hoog-opgeleide starters en in-between-jobbers.

Tijdens de ochtend zijn we aan de slag gegaan met de theorie van het pitchen. Wat is het doel van een pitch? Wat zijn de kenmerken van een goede pitch? Hoe maak je dat de luisteraar geprikkeld wordt? Er werd stilgestaan bij het feit dat een bijzondere hobby of eigenschap de luisteraar positief kan verrassen. Daardoor wordt voorkomen dat de gesprekspartner je snel vergeet.

Vervolgens hebben we op een interactieve manier, verschillende pitches geanalyseerd en gekeken wat hier goed ging en wat beter kan. Allereerst werd bij de deelnemers de essentie van het pitchen duidelijker, werd duidelijk wat aanspreekt in een pitch en werden de deelnemers geïnspireerd voor een zelfstandige pitch.

Na een oefensessie in tweetallen hebben alle deelnemers hun pitches gehouden. Het was gaaf om te zien hoe iedereen zijn pitch vorm heeft gegeven op basis van de theorie. Daardoor werd het erg leuk om naar te kijken.

DeBroekriem stuurt na een event een eindevaluatie naar haar deelnemers. Met name de interactie en positieve benadering werden een aantal keren benoemd als ervaringen van deze deelnemers.

Conclusie

Wij hopen dat alle deelnemers vandaag iets hebben opgestoken van de geleerde theorie terwijl zij toch als een leuke dag hebben ervaren. Wij willen alle deelnemers bedanken voor de inzet, motivatie en uiteraard enthousiasme! Voor Bliqsem was het een erg interessante, inspirerende en leerzame dag en zijn ervan overtuigd dat alle deelnemers als de Bliqsem hun pitches hebben verbeterd!

Blog over sollicitatie pitch

Onlangs publiceerde Bliqsem een nieuwe blog met 7 tips om een sollicitatie pitch te houden. Lees de blog over sollicitatie pitch hier.