+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl
Bliqsem organiseert van maandag 14 tot en met woensdag 16 september voor 55 Fontysstudenten van de opleiding Small Business & Retail Management een driedaags programma op Strijp-S in Eindhoven. Tijdens het programma worden de studenten op Strijp-S geïnspireerd door de omgeving en de ondernemers van Strijp-S en gaan ze aan de slag met het bedenken van producten voor hun project ‘de jonge onderneming’.
Op dinsdag 15 september gaat de groep studenten sportief aan de slag bij Monk Bouldergym om ook fysiek de uitdaging aan te gaan en elkaar als groep beter te leren kennen.
Geïnspireerd door Eindhovense ondernemers
Op maandag 14 september start de groep met een rondleiding over Strijp-S, verzorgd door Ralf Fleuren. Na de rondleiding zullen twee Eindhovense ondernemers de studenten vertellen over hun eigen ervaringen tijdens het ondernemerscafé. Ondernemers Bart Houben van Houben Worstenbrood en Detlef La Grand van VRMaster zullen tijdens het ondernemerscafé in gesprek gaan met de studenten. Dit zal plaatsvinden in de voormalig machinekamer van Strijp-S, het restaurant Radio Royaal.
Sportieve uitdaging
Op dinsdag 15 september gaat de groep studenten sportief aan de slag bij Monk Bouldergym om ook fysiek de uitdaging aan te gaan en elkaar als groep beter te leren kennen.
RadioRoyaal5

 

Producten bedenken tijdens Product Factory
Op woensdag 16 september gaan de studenten de hele dag aan de slag bij Radio Royaal met Product Factory. De studenten gaan volgens de lean startup methodiek producten bedenken die ze vervolgens omzetten in prototypes onder begeleiding van designers Ron van den Ouweland (Rhonest) en Gerben Stiphout (Danzoo Internetbureau). Aan het einde van de dag leggen ze deze prototypes voor aan een groep kritische professionals tijdens de product showcase om door middel van feedback hun prototypes te verbeteren.
Het programma is georganiseerd door Ralf Fleuren van Bliqsem, gevestigd op Strijp-S en voorheen docent bij Fontys. Bliqsem is onderdeel van Creative Business Hub Founded By All, gevestigd in het Klokgebouw op Strijp-S.