+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Op donderdag 8 januari vond het jaarlijkse event Fontys Best Business plaats; 25 groepen eerstejaarsstudenten strijden om de titel ‘Best Business’ met als hoofdprijs €1000,-. Mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, waaronder Bliqsem.

Pitchtraining

Bliqsem verzorgde op 18 december 2014 de pitchtraining voor 125 studenten op locatie bij Natlab in een mooie theaterzaal. Tijdens een korte training van 1 uur leerde de studenten de essentie van Pitchen én konden enkele studenten die meteen oefenen.

pitchtraining-fbb-0146

De wedstrijd

Uiteindelijk ging het allemaal om de grote dag in januari, waarop experts van banken, accountants, ondernemers en Fontys studenten en medewerkers de pitches van de businessplannen gingen beoordelen. Maximaal 10 minuten en daarin moest alles verteld worden. Ralf Fleuren nam zelf plaats in de jury en had een geweldige middag.

_DSC0267

Fontys Best Business; het ontstaan

Ralf Fleuren mocht zelf 8 jaar geleden aan de wieg staan van Fontys Best Business toen hij zelf coördinator was bij Fontys van het eerste leerjaar, samen met Ingrid Noordman. Na het kijken van het TV-programma Dragon’s Den besloot Ralf om samen met Ingrid deze wedstrijd op te zetten. Niet verplicht voor studenten, maximaal 25 groepen en vooral belangrijk dat er experts uit het bedrijfsleven bij betrokken werden. Uiteindelijk werd het initiatief een groot succes, mede te zien aan het feit dat het na 8 jaar nog steeds bestaat.

Winnaars van de Bliqsemprijs

Bliqsem heeft een prijs uitgeloofd voor die groep die op Bliqsemse wijze gepitch heeft. In dit geval ging het om de groep van het bedrijf ‘Tupperware’ die een mooi filmpje had gemaakt en gebruikt tijdens te pitch. Bliqsem stelt een prijs beschikbaar om de studenten in contact te brengen met ondernemers op Strijp-S tijdens een Bliqsemlunch.

_DSC0308