+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Van 19 t/m 25 januari deed ik (Ralf) mee aan de Nationale Helweek 2015. Gebaseerd op het boek van Erik Bertrand Larssen en geïniteerd door Ineke Hurkmans (Jump Movement) in Eindhoven. Landelijk deden er zo’n 300 personen mee en in Eindhoven een mooie groep van 40. Na het lezen van het boek begin januari besloot ik mee te doen, omdat het concept me gewoon enorm aansprak.

Helweek boek

Boek van Erik Bertrand Larssen Helweek

 

Je bent hartstikke gek!

 

De meeste mensen in mijn omgeving die ik vertelde dat ik ging meedoen aan de Helweek verklaarden me voor gek. Iedere dag zo vroeg opstaan, sporten en natuurlijk die donderdagnacht doorwerken. Aan het einde van de week zal je wel helemaal kapot zijn en veel tijd nodig hebben om te herstellen!!

Niet was minder waar…

 

Een week vol energie

Tijdens de week stond het werken aan zaken die écht belangrijk voor je zijn centraal. Extreem hard werken, volledige focus en je vooral ook niet laten afleiden door onbelangrijke afleidende zaken. Wie wil dat nou niet….focus!? Voor mij een mooie aanleiding om ruim voor de week al op te schrijven wat ik wilde realiseren. Voor mij stond centraal om belangrijke marketingzaken voor Bliqsem nu eens flink aan te pakken. Vooral de website heb ik flink aangepakt en daar heb ik gedurende week zo’n 30 uur aan gewerkt (naast een vol programma overdag).

 

Mijn programma gedurende de Helweek

Tijdens de Helweek heb ik, naast keihard aan mijn doelen werken, de volgende dingen gedaan;

2x Jumpsessie met de deelnemers van de Helweek in Eindhoven.

Een Jump is een bijzondere gesprekstechniek die we met de deelnemers samen hebben toegepast, vaak onder leiding van Ineke zelf.

 

Foto 24-01-15 11 34 27Wessel Hofman lekker bezig bij de SX Sportsclub

Iedere dag sporten; hardlopen thuis, enkele keren gesport bij de SX Sportsclub, ontbeten in het Centre Court Café van SX.

 

Helweek Bliqsemsessie by Night - 1

Bliqsemsessie by Night!

In de nacht van donderdag op vrijdag, van 02.00 – 04.00 uur hebben we met een groep van 12 personen een Bliqsemsessie gedaan. Rondom de doelen die iedereen persoonlijk had hebben we voor elkaar goede ideeën gegenereerd. Een bijzondere ervaring!

 

Verder dagelijks de prioriteiten aangepakt die in het boek staan

Samen met de groep afgesloten bij Soul Kitchen

 

8 redenen om aan de Helweek mee te doen!

  1. Veel tijd besteed aan écht belangrijke zaken, en dat heeft me veel energie gegeven
  2. Het belang van regelmatig sporten ingezien, dat geeft veel energie
  3. Samen je doelen bereiken, met de support van anderen werkt erg goed
  4. Je doelen bereiken doe je het beste bij ideale omstandigheden; goede voorbereiding, volledige focus, de juiste werkmiddelen, ook af en toe je bewust afzonderen.
  5. Na hard gefocust werken kan je beter ontspannen, ook dat doe je met volle aandacht
  6. Een nacht doortrekken voor een echt belangrijk doel is geen probleem!
  7. Je grenzen opzoeken geeft vertrouwen, waar je voor- en na de Helweek echt van profiteert
  8. Aan je omgeving bekend maken dat je ergens voor gaat, zorgt voor goede hulp