+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Op 15 mei 2017 gaf Bliqsem een pitchtraining voor drie groepen studenten van de Fontys Paramedische Hogeschool. Deze groepen studenten verzorgden op 18 mei 2017 een pitch tijdens het Fontys Kenniscafé, waarbij het thema ‘interprofessioneel werken? Zo werkt dat in zorg, onderwijs en welzijn’ centraal stond.

De pitchtraining

De dag werd afgetrapt in het ‘explorelab’ van de Fontys Paramedische Hogeschool. Na een korte introductie en uitleg over het pitchen, zijn de deelnemers in groepen afzonderlijk aan de slag gegaan. Tijdens het ontwerpen van de pitches werden de deelnemers ondersteund door de mini-pitchtraining van Bliqsem.

De onderwerpen

De groepen hadden allen de opdracht een concept te bedenken voor innovatie in de zorg. Zo kwamen er ideeën voorbij om ouderen en bejaarden niet te laten vereenzamen; en een centrum waar patiënten terecht konden voor alle rugklachten, zonder iedere keer te worden doorverwezen. Ondanks het specifieke vakgebied was het enorm inspirerend om te zien wat deze groepen studenten hadden verzonnen. Daarnaast was de inzet en het enthousiasme hoog, wat het tot een succesvolle Bliqsem pitchtraining maakte.

Fontys Paramedische Hogeschool kenniscafe

Het kenniscafé

Bij het kenniscafé waren diverse sprekers aanwezig. Daarnaast waren ongeveer 125 docenten, studenten en andere professionals uit het werkveld aanwezig. Het was een inspirerende avond met een afwisselend programma. Er was veel interactie wat zorgde voor een succesvol kenniscafé!

Foto’s door: Frank van Welie