+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Op donderdag 2 mei is de eerste lichting New Leaders van start gegaan met de eerste masterclass over het thema ‘Besturen in de 21e-eeuw’. Onder leiding van ervaren bestuurder Hein Crooijmans leerden de deelnemers over het fundament van een stichting of vereniging; de missie, visie en strategie. Ook legde Hein enkele juridische en organisatorische keuzes uit die een bestuur moet maken, bijvoorbeeld over de manier van vergaderen.

De groep was enthousiast om nieuwe dingen te leren en kwam vanuit verschillende achtergronden. Mensen die al een stichting hebben en meer nieuwe bestuursleden zoeken. Mensen die bezig zijn met het opstarten van een nieuw initiatief en daarvoor de juiste vorm zoeken. Anderen volgen het traineeship vanuit hun professionele of persoonlijke interesse. Tijdens de workshop ontstonden leuke gesprekken waarin deelnemers onder elkaar ervaringen en tips uitwisselden.

De deelnemers kregen allemaal de opdracht om voor hun eigen initiatief de missie, visie en strategie uit te werken. De ‘huiswerkopdracht’ wordt nagekeken door de organisatie van New Leaders en stimuleert de deelnemers om het geleerde toe te passen in de eigen praktijk. De volgende workshop is op 16 mei en gaat over vrijwilligersbeleid en het werven van vrijwilligers.

Bliqsem verzorgt de derde workshop over communicatie, waarin het actief en doelgericht communiceren met de omgeving centraal staat. Deze workshop vindt plaats op 6 juni in Geldrop bij LEVgroep.

Ook interesse om een volgende keer mee te doen aan New Leaders? Stuur een bericht aan info@bliqsem.nl en we informeren je over de volgende keer dat we van start gaan.