+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Op 6 februari jl. verzorgde Ralf Fleuren van Bliqsem een pitchtraining voor de sociaal werkers van Versa Welzijn uit Hilversum. Met als doel, de nieuwe missie van Versa Welzijn om door middel van sociaal werk bij te dragen aan de hoognodige energietransitie, kort en krachtig te leren presenteren.

De 14 deelnemers gingen in het wijkcentrum Lopes Diaz in Hilversum aan de slag om de principes van een goede pitch te leren. Ralf legde de vier stappen van een pitch uit aan de hand van voorbeelden en de sfeer was meteen goed. De groep toonde zich leergierig en begreep snel de essentie van goed pitchen.

Pitch de duurzame Dopper

Na de uitleg bekeken ze enkele voorbeeldvideo’s van pitches uit verschillende situaties om inspiratie op te doen voor hun eigen pitch. Vervolgens gingen de deelnemers aan de slag met een tussenopdracht: pitch het duurzame product Dopper (de waterfles) zodanig dat iemand het wil kopen. De vele verschillende pitchstijlen van de deelnemers zorgden voor vermakelijke en leerzame momenten. Zelfs met de beperkte voorbereidingstijd van 15 minuten konden de pitchers het publiek snel overtuigen van hun boodschappen.

Pitch de nieuwe missie

Na de tussenopdracht kwam de ‘echte’ opdracht: pitch jouw werk en de nieuwe missie van Versa Welzijn aan iemand of een groep die jouw werk en de nieuwe missie nog niet kent. Belangrijkste was om de waarde van sociaal werk om mensen in beweging te krijgen op het fysieke/ruimtelijke vlak, goed voor het voetlicht te krijgen. De deelnemers kregen 40 minuten tijd en gingen creatief en geconcentreerd aan de slag.

Wanda de Wesp

En wat er toen gebeurde…! De deelnemers wisten ieder op hun eigen manier de toehoorders te boeien én te overtuigen op zeer vermakelijke en doelgerichte manier. Van zeer persoonlijke ervaringen tot verhalen uit de praktijk die raakten. Kleine rollenspellen die ons de situatie meteen deden begrijpen. Iemand die de setting van de zaal bij start van de pitch compleet veranderde en ons daarmee verraste. En dan het waargebeurde verhaal van Wanda de Wesp! Een verhaal over hoe een groep buurtbewoners graag een insectenhotel wilde plaatsen en hoe sociaal werker Wanda wist om te gaan met het wespennest en zorgde voor kruisbestuiving in de wijk. De zaal zoemde nog flink na door het verhaal met impact.

Vol energie

Aan het einde toonden de deelnemers zich voldaan en vol nieuwe energie om mensen te overtuigen van de waarde van het sociaal werk. Vooral en juist tijdens de energietransitie!

Voor mij (Ralf) als trainer een erg leuke middag die mij ook veel nieuwe energie gaf! Dank Versa Welzijn voor het delen van jullie nieuwe missie en het grote enthousiasme om samen met mij aan de slag te gaan om met en voor nieuwe energie te pitchen!

Meer weten?
Wil je ook hulp bij het leren pitchen of wil je meer weten over de missie van Versa Welzijn? Neem dan contact op met één van de volgende personen:

Ralf Fleuren van Bliqsem – ralf@bliqsem.nl – 06-3441 7041 of kijk op www.bliqsem.nl/pitchtraining

Bernice Kamphuis van Versa Welzijn – bkamphuis@versawelzijn.nl – 06-24283243