Op 15 december 2015 verzorgde Ralf Fleuren een pitchtraining voor eerstejaars studenten van de opleidingen Commerciële Economie en Small Business & Retail Management van Fontys.

Met de korte training van 60 minuten bereidden de studenten zich voor op het pitchen van hun businessplan, tijdens het evenement Fontys Best Business dat voor de achtste keer plaats vindt op 5 januari 2016.

fbb-pitchtraining-1777

Tijdens de training werd uitgelegd wat kenmerken van een goede pitch zijn en welke elementen een pitch meestal bevat. Naast uitleg gingen de studenten tijdens de training direct aan de slag door het oefenen van een 1-minuutpitch. Vier studenten kregen de mogelijkheid voor de groep van 70 studenten hun pitch alvast te oefenen en van feedback te laten voorzien door de aanwezige studenten.

fbb-pitchtraining-1819fbb-pitchtraining-1829

fbb-pitchtraining-1838fbb-pitchtraining-1845

Tijdens de training én de gesprekken naderhand werd duidelijk dat de studenten vol enthousiasme en energie bezig zijn aan hun businessplannen. Verschillende innovatieve en bijzondere ideeën werden gedeeld en lieten zien hoeveel talent er in de opleidingen aanwezig is.

Bekijk meer foto’s van de training op Facebook. De foto’s zijn gemaakt door Shanti Keur van Shanti Media.

Fontys Best Business is opgezet om studenten extra mogelijkheden te geven zich te ontwikkelen en vroegtijdig in contact te brengen met de beroepspraktijk. De winnende groep wint €1000,- gesponsord door de Rabobank. In de jury zitten meer dan 20 professionals uit de beroepspraktijk; bankiers, accountants, fiscalisten, ondernemers en docenten.

fbb-pitchtraining-1859

Fontys Best Business is een initiatief van Fontys Hogeschool Marketing & Management

Vaardigheden

Gepubliceerd op

30 december 2015