+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Op woensdag 16 september 2015 vond de eerste editie plaats van Bliqsem Product Factory; een dag waarop 55 ondernemende Fontysstudenten aan de slag gingen met het bedenken en maken van producten voor hun Jonge Onderneming. Product Factory is opgezet om de studenten aan het begin van hun nieuwe project te helpen om goede productideeën om te zetten in prototypes, die kunnen worden getest in de markt.

Product Factory - 9 van 62

De dag vond plaats op Strijp-S in Eindhoven, de creatieve broedplaats voor ondernemend talent, in restaurant Radio Royaal de voormalige machinekamer van Philips. Een passend decor voor deze ondernemende studenten die in korte tijd in groepjes productideeën bedachten, en vervolgens omzetten in prototypes.

Product Factory - 13 van 62

De studenten konden na het bedenken van minimaal 3 productideeën gebruik maken van 2 designers om te helpen het idee om te zetten in een prototype. Productdesigner en 3D-printingexpert Ron van den Ouweland was aanwezig om de studenten te helpen een fysiek product te maken. Webdesigner Gerben Stiphout was aanwezig om de studenten te helpen een digitaal product te maken, een webshop, website of grafische weergave van een productidee.

Product Factory - 21 van 62

De studenten gingen flink aan de slag onder de hoge tijdsdruk, wetende dat om 15:00 uur een deskundige externe jury van 10 professionals langs zou komen om hun prototypes te reviewen. De reviewingrondes hadden tot doel het prototype te verbeteren. Dit om tot één of meerdere goede producten te komen voor hun project ‘De Jonge Onderneming’.

Product Factory - 36 van 62

Aan het einde sprak Jochem Goedhals, van Fontys Educational Designers (FED Mindz) de groep toe. “Weten jullie wel hoe bijzonder dit is, dat jullie dit kunnen meemaken?”. Jochem refereerde aan de intensieve leerervaring die de groep op de dag kon meemaken om in korte tijd prototypes te maken.

Product Factory - 61 van 62

Bliqsem bedankt alle externe juryleden en in het bijzonder de studenten voor deze inspirerende en productieve dag.

Product Factory - 45 van 62