Ralf Fleuren - 06 3441 7041 ralf@bliqsem.nl

Bliqsem studio

Laat jouw beleidsplan niet in de la verdwijnen!

Bliqsem studio

 

Zorg dat jouw boodschap blijft hangen!

Wie houdt er van het schrijven van dikke rapporten? En, wie leest er graag dikke rapporten? Waarom schrijf je dikke rapporten terwijl je weet dat deze in de spreekwoordelijke la verdwijnen? Bliqsem Studio springt op de bres tegen dikke beleidsplannen. Bliqsem graaft tot diep in de kern van jouw boodschap en vertaalt deze in een krachtig beeld dat voor zichzelf spreekt. Vervolgens kiest Bliqsem de beste marketingmiddelen om de kernboodschap écht aan te laten komen bij jouw doelgroep. Bliqsemse boodschappen die blijven plakken!

Input vanuit beleidsterrein

De basis is altijd de inhoud van het beleid. Bliqsem kan ook meehelpen om door middel van Bliqsemsessies relevante input op te halen bij betrokkenen.

Pakkende kernboodschap

De essentie van de inhoud vertaald in een pakkende kernboodschap die goed blijft hangen. Tevens een kapstok voor de uitleg van het beleid, vanuit een logische basis.

Creatieve communicatie

Een pakkende kernboodschap moet ook met creatieve middelen worden overgebracht. Bliqsem maakt een communicatieplan om de kernboodschap bij de verschillende doelgroepen te laten landen.

Hoe werkt Bliqsem Studio

Bliqsem Studio gebruikt een slimme toolbox om een grote hoeveelheid inhoud om te zetten in een pakkende kernboodschap. De ‘kunst van het weglaten’. Hoofdzaken worden van de bijzaken gescheiden waardoor we tot de échte essentie van jouw boodschap komen. Met deze essentie gaan we aan de slag. We gaan opzoek naar een beeld dat blijft hangen zoals met bijvoorbeeld een metafoor of woordspelingen. Wanneer je tot de verbeelding van mensen spreekt, blijft de boodschap wél hangen. Met Bliqsem Studio doorlopen we samen met jouw drie fases.

Stap 1: Analyseren

Allereerst gaan we aan de slag met het analyseren van input. Dit kan vanalles zijn; flipovers, post-its, foto’s, filmpjes, aantekeningen. Alle ruwe inhoud wordt gefileerd tot de essentie. Met behulp van slimme analyses komen we tot een set essentiële elementen waar we verder mee gaan.

Stap 2: Creëren

De tweede stap, de creatiefase, bestaat uit het verbeelden van de essentie in woorden en beelden die blijven plakken bij de doelgroep. In deze fase komen we tot een creatief concept dat de basis vormt voor verdere uitwerking. Hier wordt ook de eerste aanzet gegeven in grafische en tekstuele vertaling in middelen, zonder dat er al een grafisch ontwerper of tekstschrijver aan te pas komt.

Stap 3: Implementeren

In de implementatiefase werken we concrete communicatiemiddelen uit die het concept laten landen bij mensen die betrokken zijn. We gebruiken hiervoor de meest creatieve, innovatieve middelen zodat het gedachtegoed écht gaat leven bij mensen. Interactie en creativiteit staan hierbij centraal.

Lees de blog ‘4 tips om te zorgen dat jouw beleidsplan niet in de la verdwijnt’

Ralf Fleuren schreef onlangs een uitgebreide blog met tips + voorbeelden om te zorgen dat je beleidsplan niet in de la verdwijnt.

Waarom Bliqsem Studio

Een document is een goede manier om voor jezelf een beleid uitgebreid op te schrijven en in kaart te brengen. Bij Bliqsem weten we echter dat een document niet de juiste manier is om een boodschap over te brengen. Kan je hulp gebruiken om jouw beleid(splan) te laten plakken? Lees verder of klik hier om direct contact op te nemen!

Onze referenties

Bliqsem Studio FAQ

Hoe lang duurt het ontwerpen van een kernboodschap?

Op basis van goede input is de doorlooptijd zo’n 2 weken voordat het eerste concept gepresenteerd kan worden. Afhankelijk van de feedback op dit concept zal het concept binnen 1-2 weken verder worden afgemaakt. Totaal ongeveer 4 weken dus. Een traject van communicatie vraagt extra tijd. Daarnaast zal het geheel meer tijd in beslag nemen wanneer Bliqsem kan begeleiden in het ophalen van input. Dit alles voor een perfecte boodschap die blijft plakken!

Wat kost het inhuren van Bliqsem Studio?

Bliqsem maakt graag een offerte op maat voor uw concrete vraag. Bliqsem werkt veel voor gemeenten, onderwijs en zorg en is daarbij een flexibele en resultaatgerichte partner. Een studiotraject heeft geen vaste prijs. Deze prijs wordt onder andere beïnvloedt door de kwaliteit van de input, de gewenste opleversnelheid en de kwaliteit van de samenwerking. Neem contact op met Ralf Fleuren voor een gedetailleerde prijsopgave.

Kan Bliqsem studio ook grafisch ontwerp doen?

Bliqsem studio werkt zelf met veelvoorkomende office software om concepten te ontwerpen. Deze worden meestal in de vorm van een powerpoint, papieren schets, infographic of beeldend document opgeleverd. Bliqsem werkt samen met ervaren grafisch ontwerpers en kan het uitwerken in creatieve middelen begeleiden. Naast grafisch ontwerp behoren ook webdevelopers, acteurs, filmmakers, 3D-printinglabs, striptekenaars, zangers, bandjes, animatoren en alle andere creatieve makers tot de mogelijke samenwerkingspartners gedurende het traject.

Kan ik (meer) voorbeelden van het werk zien?

Sommige opdrachten zijn (nog) vertrouwelijk waardoor ze niet op deze site of blog te vinden zijn. In een persoonlijk gesprek kan Bliqsem een volledig portfolio tonen om u te inspireren. Neem contact op voor een afspraak.

test

teste

test

test

Logo_Bliqsem_geel

Klokgebouw 143
5617 AB Eindhoven
06-3441 7041

info@bliqsem.nl

test

testet

 

teste