+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Op dinsdag 19 januari ging een groep van Metropool Regio Eindhoven als de bliqsem aan de slag met een workshop 3D-storytelling, verzorgd door Ralf Fleuren en Ron van den Ouweland. Doel van de sessie was om de missie van de organisatie te vertalen in een 3D-geprint object, dat symbool kan staan voor het verhaal dat de organisatie naar buiten wil brengen.

“Het was inderdaad zeer leuk! Het was juist de combinatie van Ralf en Ron dat het geheel uniek maakte. Hierin geldt de gouden formule van 1+1=3. Creativiteit, 3D, missies, visies en ambities zijn klaarblijkelijk makkelijk met elkaar te combineren. Iets van niets maken is mijns inziens kunst. :-)”
Quote van één van de deelnemers achteraf

De workshop begon met het kort en bondig formuleren van de missie in steekwoorden, om die vervolgens samen te vatten in zelf getekende beelden. Met deze beelden werden vervolgens korte zinnetjes gemaakt om de missie kort en krachtig samen te vatten. Dit deel werd geleid door Ralf Fleuren en afgesloten met het ontwerpen van moodboards waarin de steekwoorden verder werden verbeeld in plaatjes en sferen.

In de middag kregen de deelnemers een korte instructie ‘ontwerpen in 3D’ door Ron van den Ouweland en ging men in groepjes aan de slag in een CAD-tekenprogramma. Met hulp van Ron en Ralf werden eigen ontwerpen gemaakt, getekend met hulp van een database aan bestaande objecten. Na een paar uur ontwerpen werden de objecten vol enthousiasme aan elkaar gepresenteerd. Het was erg leuk om elkaars digitale ontwerpen te zien en het verhaal erachter te horen.

Ron van den Ouweland heeft in de middag ook zelf ontwerpen gemaakt en aan het einde van de sessie werden ook zijn eerste ontwerpen getoond. Hiermee gaan we verder aan de slag. Samen met de organisatie verder finetunen. Na de sessie zijn de objecten allemaal geprint. Deze worden binnenkort opgeleverd aan de ontwerpers, samen met het object dat ontworpen is door Ron van den Ouweland.

Na de sessie ontvingen we een aantal mooie ervaringen van de deelnemers, waaronder deze;

“Ralf heeft een leuke én effectieve workshop voor ons georganiseerd. Met actieve werkvormen en zijn enthousiasme, nieuwsgierigheid en heerlijke droge humor heeft hij ons snel onze missie laten verwoorden en verbeelden. Vooral het verbeelden van de missie in een 3D-ontwerp dat ook echt geprint werd, maakte de workshop extra uitdagend. Ron heeft ons daar goed doorheen geloosd.”

Van de sessie en het printen is een kort filmpje gemaakt;