+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Pitchen is het nieuwe presenteren

Leer om je collega’s of klanten in korte tijd te enthousiasmeren en te overtuigen van jouw boodschap.

Pitchtraining organiseren

Veel mensen vinden pitchen lastig en zijn bang om iets te vergeten in de pitch. Of kunnen niet kiezen wat ze erin stoppen en eruit laten. De missie van Bliqsem is om mensen te helpen een authentieke, creatieve en pakkende pitch te maken waar ze blij van worden.

Tijdens een pitchtraining of -workshop van Bliqsem leren deelnemers in korte tijd pitchen. Door veel interactie, relevante praktijkvoorbeelden en leerzame oefeningen.

Waarom zou je een pitchtraining organiseren voor je collega’s?

Eigenlijk pitcht iedereen dagelijks. Het is heel gebruikelijk op het werk, op school of tijdens je vrije tijd dat je in het kort iets moet vertellen of presenteren. Wie ben jij? Waar ben je mee bezig? Wat is je plan? Vertel eens wat meer over je idee? Wat wil jij bereiken? Je vertelt het allemaal met een pitch.

Een pitchtraining helpt jou en je collega’s om beter voorbereid te zijn als je moet pitchen. Je leert pitchtechnieken aan waardoor je pitch beter wordt. Je leert een vaste structuur van pitchen en je krijgt handvatten om de boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Je kunt werken aan een basispitch die je vaak kunt hergebruiken. 

Een pitchtraining is een cadeau voor jezelf en je collega’s; voortaan kunnen jullie beter en slimmer communiceren met elkaar, met meer impact.

ralf fleuren bliqsem academy training

Boek “Pitchen met Power”

 

Ralf Fleuren schreef een eigen boek over pitchen om de ervaringen van 10 jaar trainen samen te vatten en te delen met iedereen. Het is een praktisch boek waarmee je gegarandeerd een gave pitch maakt.

Boek bestellen op Managementboek

Praktische informatie

Korte en krachtige workshop met veel oefenen, relevante praktijkvoorbeelden en inspirerende interactie.

 • Meestal 3-4 uur (korter of langer kan ook in overleg)
 • Groepsgrootte flexibel in overleg
 • Fysiek op bedrijfs- of trainingslocatie maar online kan zeker ook
 • In het Nederlands en Engels
 • Prijs op aanvraag

Na de workshop hebben de deelnemers al flink geoefend met pitchen en soms ook al aan de eigen pitch kunnen werken. Dat hangt af van de doelstelling en tijdsindeling die we samen bepalen. Door het werkblad uit het boek “Pitchen met power” kunnen de deelnemers na de training gemakkelijk aan de slag met hun eigen pitch, ook als dat pas wat langer na de training is.

Waarom zou je voor Bliqsem kiezen als trainingsbureau?

 • Ralf Fleuren is een ervaren en bevlogen trainer (meer dan 10 jaar trainerservaring). Met eigen trainingen die goed zijn doorontwikkeld.
 • De trainingen zijn heel interactief, zelfs als ze online gegeven worden.
 • De voorbeelden en oefeningen maken we op maat voor iedere opdrachtgever. We bereiden het samen goed voor.
 • We denken mee over hoe de deelnemers het geleerde succesvol kunnen toepassen in de praktijk.
 • Bijna 10,000 mensen getraind
 • Boek geschreven over pitchen. Het boek is een handig naslagwerk voor deelnemers.
 • Veel ervaring met allerlei soorten organisaties in allerlei sectoren.

 

Bliqsem LinkedIn training

Voorbeelden van opdrachtgevers

Ook online trainingen

 • Net zo interactief als een fysieke training
 • HD webcam
 • Professionele verlichting met ring light
 • Glasvezel internetverbinding
 • Teams / Zoom / Google Meet / WebEx
 • Online breakouts

“Ik maak de online training heel interactief en krijg het voor elkaar om alle camera’s áán te krijgen. Door vanaf het begin van de training direct de interactie aan te gaan met álle deelnemers.”

Reviews

”Zowel qua teambuilding als manier om inhoudelijk aan de slag te zijn met de strategie was de pitchtraining een succes.”
Karin Bojorge

Corporate Communications Manager, Simavi

”Mijn ervaring met Ralf was super positief! Hij denkt goed mee aan de insteek en opzet van de pitchtraining en is erg flexibel in de planning! Ik zou deze training zeker aanraden!”
Manouk van Dam

Henkel Benelux B.V.

”Ons verkoopteam is ervan overtuigd dat door deze pitchtraining van Bliqsem, ons “verhaal” naar de klant nog beter is. We hebben geleerd dat we in een korte tijd heel veel kunnen vertellen wat de klant aanspreekt, en waarmee we het ,persoonlijke, onderscheid kunnen blijven maken. Dit onder de zeer enthousiaste en kundige leiding van Ralf en Rob van Bliqsem !!”
Patrick Theben Terville

Salesmanager EromesMarko

Deelnemers aan trainingen en workshops

Vanaf dat ik trainer ben, in 2012, houd ik een lijstje bij van alle deelnemers aan mijn trainingen. Het leuke is dat ik nu een totaaloverzicht heb van alle soorten trainingen en bijeenkomsten waar ik trainer of facilitator was. Dit lijstje kan je hier vinden op mijn website, ik noem het de bliqsemteller.

Offerte pitchtraining aanvragen

Stuur hieronder een bericht naar me om een offerte aan te vragen voor een pitchtraining. Ik kom graag in contact om een programma op maat te maken en samen de training goed voor te bereiden.

Offerte aanvragen pitchtraining

11 + 11 =

Hoe ik mijn eerste boek schreef & pitchtips

Hoe ik mijn eerste boek schreef & pitchtips

Hoe het gelukt is om mijn eerste boek te schrijven en wat zijn de belangrijkste tips over pitchen? Onlangs sprak ik in de tweede aflevering van de podcast Ondernemend als de Bliqsem met mijn schrijfcoach Pep Degens over de lessen en obstakels van het schrijven van...

12 tips voor een perfecte elevator pitch

12 tips voor een perfecte elevator pitch

Je bent gevraagd om je elevator pitch te geven voor een groep, tijdens een evenement, als oefening tijdens een cursus of training. Je weet al waar je over wilt pitchen maar hoe krijg je die inhoud goed verpakt in een zeer korte pitch? Je hebt één, twee of misschien...