+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Van 15 tot en met 18 februari 2017, heeft Ralf als oprichter van Bliqsem een bezoek gebracht aan Kiev. Allereerst is hij hier naartoe gereisd voor een inspirerende sessie met architecten, marketeers en ondernemers. Ook heeft Ralf hier een stuk van zijn ervaringen gedeeld m.b.t. Founded by All Eindhoven aangezien hij ook hier mede-oprichter van is. Tot slot heeft hij zijn tips en tricks op het gebied van marketing toegelicht.

Allereerst Ralf heeft zijn presentatie gegeven op de ‘Interior Design Exhibition Interior Mebel’ voor een groep van ongeveer 50 mensen. De tentoonstelling heeft dit jaar een thema gehanteerd waarbij zij inspirerend spraken over vormgeven en ondernemerschap. Allereerst zou Ralf slechts een enkele presentatie verzorgen, door zijn enthousiasme werd langer. Ralf heeft geprobeerd een sluier op te lichten op het gebied van marketing om hiermee uiteindelijk bezoekers op weg te helpen.

Ook tijdens de tweede dag was Ralf druk bezet. Hij werd uitgenodigd voor een inspirerende presentatie voor een groep professionals, tijdens een Creascope Seminar. De groep waarvoor Ralf presenteerde was bestond uit ongeveer 30 personen waaronder marketeers en directeuren.

Door het enthousiasme van Ralf waren alle deelnemers gebrand iets op te steken uit de presentatie. Ook wilde ze meer weten over het Bliqsem principe: Samen Creëren of Co-creation. Naast een sessie die voornamelijk inspirerend was, werd daarbij een nieuw netwerk aangeknoopt waardoor erg interessante gesprekken volgde.

Ralf zegt: “Het was een erg inspirerende reis. Het was vooral inspirerend om professionals uit Oekraïne te leren kennen, die van mij wilde leren. Het feit dat ze open staan voor samenwerken gaf de aanleiding voor het delen van een hoop ervaringen. Iedereen wilde graag leren waardoor ik geïnspireerd werd”.

Conclusie Bliqsem’s inspirerende bezoek aan Kiev

Ralf: “Ik heb nog nooit gepresenteerd met een tolk en ik heb de moeilijkheidsgraad hiervan onderschat. Ik moest meer structuur aanbrengen in mijn presentatie, wat erg leerzaam was voor de toekomst”. Namens Bliqsem willen wij de organisatie Creapro, Creascope en The Interior Mebel Exhibition bedanken voor deze inspirerende reis in Kiev, Ukraine.

Een klein video verslag: