+31 6 34417041 ralf@bliqsem.nl

Op 22 maart 2017 kwamen wethouders van 21 gemeenten uit Brainport bij elkaar om krachten te bundelen voor innovatie op het sociale domein. Het doel van de sessie was om met de coöperatie Slimmer leven 2020 goede en sterke contacten te leggen met andere wethouders uit diverse gemeenten. Bliqsem verzorgde deze sessie in 1,5 uur durende Bliqsem Presentatie, waarbij deelnemers werden geënthousiasmeerd om meer samen te werken en daarmee ook concrete resultaten te boeken.

De coöperatie Slimmer Leven 2020 is opgericht om draagkracht te creëren voor technologische innovaties, die slim inspelen op huidige uitdagingen en veranderingen in de maatschappij. Slimmer Leven staat bij deze onderwerpen voorop. Slimmer leven is dé coöperatie die ervoor zorgt dat de regio Brainport voor blijft lopen wanneer het gaat over slimme toepassingen in zorg, wonen en welzijn.

Bliqsempresentatie helpt contacten leggen

Bliqsem interactieve presentatie organiseren coöperatie Slimmer Leven 2020

Tijdens de Bliqsem Presentatie met Ralf Fleuren als dagvoorzitter, waren de doelen helder. Wethouders met elkaar in contact brengen om samen aan bepaalde belangrijke aspecten binnen de samenleving te werken. Bliqsem heeft deze vergadering verzorgd en de gestelde doelen binnen de tijd bereikt.

De sessie werd aangevangen met een korte introductie van Slimmer Leven 2020. Hierna werden door wethouders uit verschillende gemeenten onderwerpen aangehaald waarna het publiek hier middels een interactieve tool op kon reageren. Zo konden vragen snel worden afgehandeld en overeenkomsten tussen wethouders doeltreffend worden gevonden. Aan het einde van de sessie konden de wethouders middels een overzichtelijke tabel aangeven met wie zij graag in contact zouden komen om samen te werken naar een slimmere toepassing van technische innovaties in Brainport.

Vanuit de deelnemers kregen we te horen dat: “goede contacten zijn gelegd met relevante partijen in de omgeving”. Uiteraard hebben we meerdere deelnemers om hun ervaringen gevraagd:

“We kijken erg voldaan terug op de Bliqsem Presentatie. De grondige voorbereiding van én met Bliqsem leidde tot een effectieve en energieke meeting waarmee het nut van samenwerken erg duidelijk is geworden. We zijn erg tevreden over de prettige samenwerking en het concrete resultaat!” Charel Klerkx, MSc

We zijn erg blij met de geboekte resultaten en vinden het vooral mooi om te zien dat we de samenwerking tussen verschillende gemeenten hebben kunnen bevorderen. We kijken terug op een erg mooie en effectieve sessie!