Ralf Fleuren - 06 3441 7041 ralf@bliqsem.nl

Vrijwilligers werven in vier stappen

Workshop vrijwilligersmarketing

Leren om vrijwilligers te werven door middel van slimme, hedendaagse marketingmiddelen.

Vrijwilligers werven anno nu vraagt om een vernieuwende aanpak!

Ralf Fleuren, voormalig marketingdocent en momenteel marketingadviseur en -trainer heeft een vernieuwende aanpak voor het werven van vrijwilligers bedacht.

Hij noemt het Vrijwilligersmarketing;

‘Mensen in aanraking laten komen met vrijwilligerstaken die passen bij hun talenten en waar ze blij van worden’

Gebaseerd op marketingkennis en -ervaring ontwikkelde hij een slimme en effectieve methodiek om in vier stappen vrijwilligers te werven. Sindsdien traint en begeleid hij vrijwilligersorganisaties bij het succesvol werven van vrijwilligers. Lees meer over vrijwilligersmarketing op deze pagina of in de blog over vrijwilligers werven.

Workshop Vrijwilligersmarketing

Ralf Fleuren van Bliqsem verzorgt een workshop Vrijwilligersmarketing waarin mensen worden getraind in het werven van vrijwilligers met slimme marketingmiddelen. Via een gestructureerde vierstappenmethode worden de deelnemers vertrouwd met een praktische en effectieve manier van werven van vrijwilligers. Vrijwilligersmarketing is een term die Ralf Fleuren heeft geïntroduceerd om vrijwilligersorganisaties te stimuleren op een vernieuwende manier, met slimme inzichten uit de marketing, vrijwilligers in stappen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk.

Programma workshop

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit een interactieve uitleg van de vierstappenmethode van vrijwilligersmarketing, voorzien van voorbeelden uit de vrijwilligerspraktijk en daarbuiten. Tijdens de workshop zullen de deelnemers ook opdrachten maken om het geleerde meteen te leren toepassen. Aan het einde van de workshop krijgen de deelnemers een checklist en digitaal werkboek mee waarmee ze zelf met het geleerde aan de slag kunnen gaan. 

De training kan inhoudelijk en qua tijdsduur op maat worden gemaakt. Neem 
contact op om jouw workshop te organiseren. Uiteraard kan de workshop ook online gegeven worden.

Over trainer Ralf Fleuren

Ralf Fleuren is opgeleid als marketeer aan Fontys Hogescholen en Universiteit van Tilburg. Hij heeft na zijn afstuderen gewerkt in de verkoop, marketing en als marketingdocent bij Fontys. Sinds 2013 is hij zelfstandig marketingadviseur en -trainer voor diverse organisaties en bedrijven. Ralf weet kennis te combineren met praktijk door zijn eigen ervaring en interactieve manier van workshop geven. Hij neemt de deelnemers mee in de methodiek door ze actief te laten meedoen en ook hun eigen ervaringen te delen.

Ralf is zelf actief als vrijwilliger in het buurtpreventieteam in zijn woonplaats Helmond, als bestuurslid van ondernemerscoöperatie Founded By All in Eindhoven en als initiatiefnemer van Stadsboerderij Brandevoort. 

Bekijk het LinkedInprofiel van Ralf Fleuren

Ralf is bereikbaar voor vragen via 06-3441 7041 of ralf@bliqsem.nl

 

Zelf aan de slag met je vrijwilligers marketingplan?

Gebruik het

Bliqsem heeft trainingen verzorgd voor onder andere:

                            

Bij u op locatie of op onze trainingslocatie in Eindhoven?

Bliqsem heeft een trainingslocatie op het voormalige Philipsterrein Strijp-S in Eindhoven. De locatie is geschikt voor kleine en grote groepen en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. De workshop kan ook op uw eigen locatie of op een andere locatie gegeven worden. En uiteraard ook online!

Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven
Elevator pitcharena van Bliqsem
Elevator pitcharena van Bliqsem

Blog ‘Vrijwilligers werven met slimme marketing in 4 stappen’


Lees onze blog met tips en inspiratie om in 4 stappen door middel van slimme marketing meer vrijwilligers te werven. Tijdens de workshop wordt deze inhoud behandeld en gaan deelnemers zelf aan de slag hiermee.

Lees de blog over vrijwilligers werven